Informacije o plaćanju, dostavi i reklamaciji

Firma BABY SHOP d.o.o. je uvoznik i distributer dečijih brendova KUNERT, BEXA, TAKO, BELIS, BEBETTO I AVIONAUT u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji. Za kolica koja su kupljena kod nas obezbeđujemo garanciju, rezervne delove i servis!

Kupovinom ovih proizvoda kod NEOVLAŠĆENIH prodavaca rizikujete da budete oštećeni!

Celokupnu našu ponudu kolica za bebe, kreveta za decu, dečijih auto sedišta i ostalu opremu možete pogledati u nekoj od naših prodavnica ili poručiti putem internet prodavnice www.kolicazabebe.rs.

Proizvod koji naručujete od nas je apsolutno NOV i upakovan u originalnu kutiju. Garantujemo da proizvod nikada nije korišćen, posle fabričkih kontrola i testiranja Vi ste prva osoba koja će da ga koristi.

Garancija

Baby Shop d.o.o. garantuje za kvalitet svojih proizvoda. Svi proizvodi su originalne robne marke i odgovaraju specifikaciji navedenoj na sajtu.
Svi naši proizvodi poseduju garanciju u trajanju od minimum 24 meseca, a kolica za bebe 25 meseci.

Dostava

Proizvode koje ste poručili možete preuzeti u maloprodajnom objektu ili ih možemo poslati poštom/kurirskom službom. Rok isporuke je od 1 do 3 radna dana. Troškovi transporta i poštarine NISU URAČUNATI u cenu proizvoda, osim ukoliko artikal nije oznacen oznakom "BESPLATNA DOSTAVA". 

Troškovi dostave zavise od broja i težine paketa i kreću se od 200 rsd pa naviše, cena dostave zavisi isključivo od težine paketa koji poručujete (ukoliko zelite da saznate cenu dostave za određeni proizvod, molimo Vas da se konsultujete sa prodavcem prilikom poručivanja).

Rok isporuke

Rok isporuke na adresu je od 1 do 3 radnih dana od datuma prijema porudžbine. U slučaju da željeni proizvod nemamo na stanju, rok isporuke može biti od 15 do 20 radnih dana nakon prijema Vaše porudžbine.

Cena dostave na kućnu adresu

Troškovi dostave i transporta na adresu kupca nisu uračunati u cenu proizvoda, o cenama dostave proizvoda na kućnu adresu mozete se informisati pozivom na tel 069/1737-906.

Sve cene su iskazane sa uračunatim PDV-om.

Način plaćanja

Internet kupovina

Ukoliko proizvode naručujete putem interneta, plaćanje se vrši isključivo u gotovini prilikom preuzimanja robe.

Kupovina u prodavnici

Ukoliko proizvode kupujete u maloprodajnom objektu, plaćanje možete obaviti na sledeći način:

 1. Plaćanje gotovinom
 2. Plaćanje karticama Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, DinaCard bez mogućnosti odloženog plaćanja
 3. Plaćanje čekovima građana bez mogućnosti odloženog plaćanja

 

Reklamacija

Prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu kurira vizuelno proverite svaki paket. Ukoliko na njemu ima vidnih oštećenja kao što su na primer pocepani delovi ili nagnječenja, ukoliko nedostaje dokumentacija koja se nalazi na sa spoljne strane paketa upakovana u kovertu, pošiljku ne bi trebalo da preuzmete! Preuzimanjem pošiljke potvrdjujete da ste uz paket primili prateću dokumentaciju (fiskalni račun, garantni list, uputstvo za upotrebu, izjavu o saobraznosti, itd.) Naknadne reklamacije na nedostavljanje dokumentacije se ne uvažavaju.

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili:

 • Da ste dobili proizvod koji niste poručili
 • Da ste dobli proizvod koji je oštećen
 • Da ste dobili proizvod koji nije funkcionalno ispravan

U obavezi ste da nas obavestite o neispravnosti pošiljke 24h od prijema putem email-a ili telefonom. Budite bez brige, u takvim slučajevima ćemo rešiti problem u Vašu korist u najkraćem mogućem roku.

Povrat robe

Vraćanje proizvoda kupljenog na stranici vrši se shodno Članu 56 Zakona o zaštiti potrošača (Sl. Glasnik RS 62/2014). Reklamacije se izjavljuju na Internet stranici u kojoj je roba kupljena od strane Korisnika.
Reklamacija može da se uputi pisanim ili elektronskim putem, odnosno na trajnom nosaču zapisa, uz dostavu dokaza o kupovini.
Prodavac vodi evidenciju primljenih reklamacija i dužan je da je čuva dve godine od dana podnošenja reklamacije Korisnika.
Prodavac izjavljuje će u svemu poštovati odredbe člana 56 Zakona o zaštiti potrošača koji se odnosi na reklamacije i način rešavanja reklamacija.

Roba sa defektom
U slučaju defekta obavezujemo se da Vam proizvod zamenimo, a sve troškove zamene snosi Baby Shop d.o.o. Potrebno je da proizvod vratite u orginalnom pakovanju sa računom i grancijom. Ukoliko je defekt nastao kao posledica neodgovarajuće upotrebe nismo u mogućnosti da prihvatimo reklamaciju.

Roba sa garantnim listom

Ukoliko nakon određenog vremena korišćenja proizvod prestane sa radom u garantnom roku, molimo Vas da kontaktirate servis čiji se kontakt nalazi na garantom listu. Molimo Vas da račun i garanciju obavezno čuvate dok traje garantni period jer su neophodni za ostvarivanje uslova navedenih u garantnom listu.

Garancija ne važi u slučaju defekta nastalog kao posledica neodgovarajuće upotrebe.

Ukoliko želite da uputite žalbu na neki proizvod, a nije nijedna od već navedenih, molimo Vas da nas putem email-a obavestite o tome. Baby Shop d.o.o. će Vam u najkraćem roku, a u okviru zakonske procedure, popraviti pokvareni proizvod, zameniti ga novim ili izvršiti povraćaj novca.

Refundacija PDV-a domaćim državljanima za kupovinu opreme za bebe

Kupac opreme za bebe može da podnese zahtev za refundaciju PDV u periodu od 01. do 15. februara, odnosno od 01. do 15. jula tekuće godine. Sve sto Vam je potrebno je da sa sobom ponesete fiskalni račun koji dobijate bilo da kupovinu izvršite putem BABY SHOP online ili direktno u maloprodajnom objektu, i popunjen zahtev za povrat PDV-a. Sve to predajete u nadležnij filijali Poreske uprave u mestu prebivališta.

Kategorije bebi opreme za koje se može vratiti PDV:

 • dečija kolica
 • krevetac
 • stolica za hranjenje
 • auto sedište
 • mleko za odojčad
 • kašice
 • pelene

Kupcu opreme za bebe po podnetim zahtevima uz koje su priloženi računi prodavca opreme za bebe kojima je izvršena nabavka opreme za bebe pre datuma rođenja deteta, može se odobriti refundacija PDV.

Pravo na refundaciju PDV, može se ostvariti za bebu starosti do dve godine.

Povraćaj PDV-a stranim državljanima

Firma Baby Shop d.o.o. nudi mogućnost povrata PDV-a stranim državljanima. Sve što je potrebno da uradite jeste da prilikom kupovine pokažete važeći pasoš i da popunite formular koji možete dobiti u svim našim prodavnicama. Po overi dokumentacije od strane nadležnog carinskog organa R. Srbije, možete izvršiti povrat PDV-a.

O detaljima vezano za povrat PDV-a molimo Vas da se obratite našim zaposlenima u prodajnom objektu. Stopa PDV-a u Srbiji iznosi 20%.

Maestro Master Visa Visa Amex Banca Intesa ad Beograd MasterCard SecureCode Verified by Visa